З одеситки стягнули 450 тис. грн. заборгованості за аліментами

З одеситки стягнули 450 тис. грн. заборгованості за аліментами

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 230,5 млн грн аліментів. З них 37,8 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт. Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Так, на виконанні у Першому Малиновському відділі державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів з матері на користь дитини у розмірі 5 000 грн, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з травня 2010 року і до повноліття дитини.

Виконавче провадження перебуває на виконанні у відділі з травня 2020 року.

Задля виконання рішень, постановою державного виконавця накладено арешт на майно боржника та до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження».

З метою здійснення підприємницької діяльності та для розблокування рахунків, боржниця сплатила заборгованість у сумі 450 000 грн.