Одеський забудовник ігнорує розпорядження ДАБК

Одеський забудовник ігнорує розпорядження ДАБК

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради Олександр Авдєєв повідомив, що ПП «ЛАІКА СЕКЮРІТІ», що володіє будівлею- об’єктом культурної спадщини місцевого значення, проводить незаконні будівельні роботи на Італійському бульварі, 7/9.

Так, ПП отримало дві декларації на капітальний ремонт з реконструкцією даху будівлі та улаштуванням мансардного поверху. Але двічі виконувало роботи з порушенням та без необхідних документів.

Перша позапланова перевірка була ще в травні, коли товариство вирішило підвищити огорожу до 3.80 м (порушення норм ДБН). Сума штрафу – 98 тис. 505 грн.

Друга позапланова перевірка відбулась у листопаді. ПП «ЛАІКА СЕКЮРІТІ» розпочало улаштування фундаментів, залізобетонних монолітних колон без права на виконання будівельних робіт. Штраф – 880 тис. 230 грн.

Олександр Авдєєв також зазначив, що 19 листопада разом з представниками Департаменту архітектури та містобудування, Департаменту земельних ресурсів, Департаменту з благоустрою міста та Приморської районної адміністрації було проведено комісійне обстеження.

«Ми встановили, що роботи не зупинені, та на даний час продовжуються на рівні другого поверху. Ми направили звернення на адресу Одеської обласної прокуратури та Приморської окружної прокуратури міста Одеси для вжиття відповідних заходів реагування», - доповнив Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради.