В Одесі обговорили проблематику зловживання процесуальними правами задля єдиної судової практики

В Одесі обговорили проблематику зловживання процесуальними правами задля єдиної судової практики

Відбувся круглий стіл на тему: «Зловживання процесуальними правами: кваліфікація та заходи судового реагування». Захід відбувся у Південно - західному апеляційному господарському суді. В обговоренні взяли участь судді та керівництво Господарського суду Одеської області, судді господарських судів Миколаївської та Херсонської областей, науковці НУ «ОЮА» та ОНУ імені І.І. Мечникова. Про це повідомляє прес-служба Господарського суду Одеської області та прес-служба Південно-західного апеляційного господарського суду.

Так, Голова Господарського суду Одеської області Володимир ПЕТРОВ висвітлив практику Господарського суду Одеської області у процесуальному реагуванні на зловживання процесуальними правами (презентація - https://cutt.ly/STsTtf1).

Суддя-спікер ПЗАГС, член РСУ, заступник Голови АСГСУ Галина ДІБРОВА розповіла про практику апеляційного господарського суду у процесуальному реагуванні на зловживання процесуальними правами (презентація - https://cutt.ly/YTsR1k2).

Завідувач кафедри господарського права і процесу НУ «ОЮА», доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент національної академії правових наук України Олег ПОДЦЕРКОВНИЙ розповів про загальнотеоретичні питання кваліфікації зловживання процесуальними правами (презентація - https://cutt.ly/ATsTdla).

Доцент кафедри господарського права і процесу НУ «ОЮА», кандидат юридичних наук, голова Всеукраїнського центру економічного права Ганна БУДУРОВА провела загальний огляд судової практики реагування на зловживання процесуальними правами (презентація - https://cutt.ly/6TsRHp5).

Завідувач кафедри конституційного права та правосуддя ОНУ імені І.І. Мечникова, доктор юридичних наук, професор Тетяна СТЕПАНОВА окреслила проблему зловживання правом на відводи у господарському процесі (презентація - https://cutt.ly/vTsTxuX).

Після доповідей спікери та учасники заходу обговорили проблемні питання, обмінялися досвідом та варіантами мінімізації зловживань процесуальними правами задля неупередженого та своєчасного розгляду справи.

Фото: прес-служба Господарського суду Одеської області та прес-служба Південно-західного апеляційного господарського суду.