Антимонопольний комітет оштрафував Одеські компанії за змову в тендері

Антимонопольний комітет оштрафував Одеські компанії за змову в тендері

На ТОВ «Аквілон Гранд» і ТОВ «Строй-Еліт» наклали штраф загальною сумою 4 320 333 грн. Рішення прийнято тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України. Причина: порушення компаніями законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Зазначені товариства, а також ФОП Агошков М.К. (ліквідувався до винесення рішення комітету), погодили між собою умови участі в торгах. Таким чином вони усунули конкуренцію між собою.

Йдеться про шість процедур закупівлі в системі Prozorro, які проводилися Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради. Вони стосувалися ремонтно-реставраційних робіт фасадів та покрівель будівель, у тому числі тих, що розташовані в історичній частині Одеси.

Крім даних шести процедурах закупівлі, також мова йде про торги з ремонту шестиповерхової будівлі на замовлення Державного підприємства «Одеський морський торговельний порт».

Загальна сума очікуваної вартості торгів становила понад 107 млн грн.

Крім штрафу є ще одне покарання: згідно ЗУ «Про публічні закупівлі», дані компанії позбавляються права участі в торгах на три роки.