В Одесі громадська організація намагається зупинити будівельні роботи на стадіоні «Динамо»

В Одесі громадська організація намагається зупинити будівельні роботи на стадіоні «Динамо»

Господарський суд Одеської області розгляне справу №916/405/22 за позовом ГО "Волонтерський рух "Спільна мета" до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради про визнання протиправною та скасування реєстрації повідомлення.

Так, ГО "Волонтерський рух "Спільна мета" звернулась до суду з проханням визнати протиправною та скасувати реєстрацію повідомлення про початок виконання будівельних робіт щодо об`єкта будівництва: "Реконструкція стадіону "Динамо", бази олімпійської підготовки, без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів в плані будівель, без зміни цільового та функціонального призначення за адресою: м. Одеса, Приморський район, Французький бульвар, 27.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказує на порушення процедури надання права на виконання будівельних робіт та принципу належного урядування.

Так, у позовній заяві позивач як третю особу зазначив ГО «Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо «України», а також Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, адже містобудівні умови та обмеження були видані саме ГО «Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо «України», а повідомлення про початок будівельних робіт реєструвалось Фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» України.

Отже, приймаючи до уваги викладені позивачем пояснення, суд дійшов висновку, що рішення у цій справі може вплинути на права ГО «Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо «України» та Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», у зв`язку з чим вважає необхідним залучити останніх до участі у цій справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Засідання по справі відбудеться 11 липня 2022 р. об 11:30.