Реєстрація юридичної особи: інструкція

Реєстрація юридичної особи: інструкція

Недостатньо просто сказати «я створюю бізнес!». Необхідно його зареєструвати, і зробити це правильно, згідно із законодавством. Здавалося б, при чому тут таке словосполучення як «юридична особа»? У чому його відмінність від фізичної особи-підприємця?

Сьогодні ми вам розповімо докладніше про юридичну особу і про те, як її зареєструвати в Україні.

Юридична особа - будь-яка зареєстрована в установленому порядку фірма, організація, компанія, яка має свою назву, статут, юридичну адресу, печатку та розрахунковий рахунок у банку. Здатне від свого імені здійснювати права та обов'язки. Може бути позивачем і відповідачем в суді.

Фізична особа-підприємець (ФОП) - будь-яка реальна людина, яка має повну цивільну дієздатність, пройшла реєстрацію в законному порядку, здійснює господарську діяльність від власного імені.

Зареєструвати юридичну особу ви можете самостійно, але слід пам'ятати, що це дещо складніше, ніж зареєструвати ФОП.

Для того, щоб пояснити, як зареєструвати юрособу, візьмемо найпоширеніший тип - ТОВ або товариство з обмеженою відповідальністю.

Перш, ніж йти і безпосередньо реєструвати, необхідно визначитися з:

  1. Назва. Воно складається з двох частин: ТОВ "ВашаНазва". Назва повинна бути унікальною - ніяких повторень. А також має складатися тільки українською мовою. Бажано, щоб воно було говорить саме за себе. Якщо ви займаєтеся продажем іграшок для маленьких дітей, то підійде "Дитячий світ".
  2. Юридичною адресою. Тут повинна бути адреса того місця, яке належить вам, куди можуть прийти правоохоронні органи і перевіряючі, в разі чого. Це може бути як ваша власність, так і орендоване приміщення.
  3. Розміром статутного капіталу. Обмежень немає: ви можете вкласти 1 мільйон, або ж 1 гривню.
  4. Видом діяльності. Серед кодів КВЕД вибирають близько шести і позначають головний.
  5. Директором і головним бухгалтером. Це можуть бути дві різні людини, а може бути один. Головне, якщо у вас буде бухгалтер, негайно необхідно внести його дані до реєстру податкової служби.
  6. Системою оподаткування. Не потрібно стає платником ПДВ, якщо ваша діяльність цього не передбачає. Якщо вам необхідна система оподаткування, то вам потрібно вибрати між загальною і спрощеною.

Хто займається реєстрацією юридичної фірми?

Вам необхідно звернутися до державного реєстратора. Його можна знайти в районних адміністраціях, місцевих органах самоврядування або можете знайти нотаріуса, на якого покладені подібні обов'язки.

Всі документи, які ви підготуєте для фірми, повинні бути в паперовому вигляді державною мовою. Також ви можете не збирати документи, а заповнити все самостійно на сайті Міністерства юстиції.

Документи

Два основних документи повинні бути на ваших руках:

Протокол загальних зборів засновників - документ, що підтверджує законність створення ТОВ.

У ньому ви прописуєте дані всіх засновників; розмір частки в статутному капіталі у відсотках; де і коли проводяться збори, хто є головою зборів, хто секретарем; підписи засновників.

Статут підприємства - документ, що регулює порядок роботи компанії, відносини всередині підприємства, взаємини з клієнтами, партнерами та підрядниками.

У змісті статуту має бути назва підприємства, повне і скорочене; органи управління товариством, їх обов'язки; а також опис того, що необхідно для входу в суспільство і виходу з нього.

Разом з цими документами ви також повинні подати:

  • паспорт та ІПН засновників;
  • заява про державну реєстрацію створення юридичної особи;
  • заява про застосування спрощеної системи оподаткування або реєстраційну заяву платника ПДВ, залежно від тієї системи оподаткування, яку Ви обрали.

Який час це займе?

Державний реєстратор приймає ваші документи і вносить всі дані протягом 24 годин до Єдиного державного реєстру. Потім він передає інформацію в податкову службу, для того, щоб вас постановили на облік.

Після реєстрації вам видадуть виписку з Єдиного державного реєстру, яка не буде завірятися підписом і печаткою. Ви можете отримати виписку і самостійно на сайті Єдиного реєстру.

А що потім?

А потім ви відкриваєте рахунок в банку, отримуєте електронно цифровий підпис для здачі звітності в податкові органи і готуєте печатку.

Бажаємо вам успіхів