Одеська прокуратура намагається повернути місту ділянку, на якій незаконно побудували житловий комплекс

Одеська прокуратура намагається повернути місту ділянку, на якій незаконно побудували житловий комплекс

Стало відомо, що Київська окружна прокуратура міста Одеси звернулась до Господарського суду Одеської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Біля самого моря» про розірвання договору оренди на земельну ділянку площею 0,0714 га на Фонтанській дорозі, 153-А між Одеською міською радою і ТОВ «Біля самого моря», а також вимагають зобов'язати повернути цю землю місту.

Підставою для подачі позову стало те, що ТОВ «Біля самого моря», впродовж більше ніж трьох років не виконує умови договору оренди землі, згідно з якими, дана земельна ділянка передана в орендне користування для будівництва протизсувних споруд. Але до теперішнього часу будівництво протизсувних споруд навіть не розпочато і відповідні дозволи на таке будівництво не отримано.

За цей час, на цій земельній ділянці (Фонтанська дорога, 153-А) Компанія «Простір» встигла побудувати та здати в експлуатацію 7-ми поверховий житловий комплекс «Простір на 12-й Фонтана».

Проте, дозвільні документи забудовник отримав для будівництва 5-ти поверхового готелю, зі знесенням існуючих на ділянці будівель і споруд, хоча й земля відводилася для будівництва протизсувних споруд.

Раніше на цьому місці знаходилося кафе «Біля самого моря». Земельна ділянка під кафе площею 0,0979 га була продана у 2007 році. Цільове призначення - для експлуатації та обслуговування магазину-бару та благоустрою прилеглої території. У 2018 році Одеська міськрада передала в оренду на п'ять років ТОВ «Біля самого моря» ще 0,0714 га землі поруч.

Суд призначив засідання на 07.02.2022 р. о 12:00.