Державні органи почали перевірки бізнесу на наявність незадекларованих працівників

Державні органи почали перевірки бізнесу на наявність незадекларованих працівників

Державна служба України з питань праці (Держпраці) у взаємодії з Державною податковою службою України (ДПС) нагадує про те, що задекларована праця вбереже вас від штрафу і допоможе розвивати бізнес. З 1 липня ці служби почали перевірку бізнесу, предметом пошуку будуть незадекларовані співробітники.

Дана співпраця стала можливою під час формування Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Було узгоджено механізм спільної роботи низки державних органів щодо реалізації спільних заходів, які спрямовані на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальної до задекларованих трудових відносин.

Перевірка здійснюється в два етапи:

  1. Все починалося з інформаційної кампанії. Її мета- розповісти про переваги офіційного працевлаштування і які можуть бути ризики використання незадекларованої праці.
  2. Потім буде проведена інспекція серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Інформаційна кампанія проводилася цього року і тривала шість місяців. Інспектори праці поінформували понад 60 тисяч роботодавців та їх працівників. Зараз почався другий етап, який торкнеться тих роботодавців, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію і продовжують ухилятися від декларування найманих робітників.

Інспектор праці може прийти до роботодавця в будь-який день, в будь-який час. Він перевірятиме оформлення трудових відносин. Для цього інспектор має право безперешкодно проходити у виробничі, службові та адміністративні приміщення роботодавців, знайомитися з документами, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця. Інспектор має право ставити їм питання і отримувати пояснення.

Якщо будуть виявлені працівники, які незадекларовані, будуть вживатися заходи щодо притягнення відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

Також роботодавця чекає штраф. Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю становить 10 мінімальних зарплат, що в 2021 році становить 60 000 грн.

Якщо роботодавець знову зробить ту ж помилку протягом 2 років, то його чекає повторний штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. І цей штраф вже складе 180 000 грн.

Який бізнес має високий ризик опинитися серед тих, до кого прийде інспектор праці?

Є кілька критеріїв:

  • невідповідніСтьюи кількості працівників роботодавця обсягам виробництва щодо середніх показників за відповідним видом економічної діяльності;
  • наявність фактів порушення порядку оформлення трудових відносин, виявлених у ході здійснення контролюючих заходів органами ДПС;
  • частка працівників, залучених за договорами цивільно-правового характеру, перевищує частку працівників, які працюють за трудовими договорами;
  • відсутність найманих робітників у платників об'єктів торгівлі, сфери послуг, у яких є ліцензії на виробництво, зберігання, реалізацію підакцизних товарів;
  • невідповідність кількості об'єктів за формою №20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які здійснюється діяльність» та кількості найманих робітників;
  • наявність випадків невідповідності кількості одночасно працюючих реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та кількості працівників роботодавця із зазначенням розташування РРО.