Дмитро Ковбасюк: «Я люблю обговорювати не плани, а говорити про результати»

Дмитро Ковбасюк: «Я люблю обговорювати не плани, а говорити про результати»

"Чим більше ми досягаємо успіху - тим більше нових цілей ми ставимо перед собою!",- впевнено промовив  Дмитро Ковбасюк, депутат Одеської обласної ради, координатор проекту підтримки талановитої молоді «UFuture», заступник директора ТОВ «Рів'єра девелопмент» з економіко-правових питань та зовнішньоекономічних зв'язків. Дмитро поділився з нами своїм оптимізмом і любов'ю до роботи, а також повідав з чого почалася його кар'єра депутата.

- З чого починався Ваш шлях і чому ви вирішили піти в політику?

- Я працюю у Фонтанці з 2009 року, в групі компаній «Рів'єра Девелопмент». У 2013 році я познайомився з місцевим футбольним тренером Віктором Івановичем Павликом. У той момент місцева футбольна команда залишилася без спонсора і припинила існування. Ми з колегами вирішили допомогти футбольній команді і наша компанія почала спонсорувати її. Вже в перший рік команда стала чемпіоном Першої ліги Комінтернівського району і вийшла у Вищу Лігу. Пізніше Команда, яка отримала назву "Чорноморська Рів'єра" стане багаторазовим чемпіоном Лиманського району і багаторазовим призером чемпіонату Одеської області. Відвідуючи багато матчів місцевих команд, я побачив, в якому жахливому стані знаходиться вся спортивна інфраструктура Лиманського району, зокрема, і Одеської області в цілому. Для того, щоб це змінити я вирішив у 2015 році балотуватися до Комінтернівської районної ради. Я балотувався не один, а з цілою командою, лідером якої був Ігор Учитель (депутат Одеської обласної ради) і цілий ряд громадських активістів, які входили і зараз входять в нашу команду. У 2015 році ми виграли вибори: я став наймолодшим депутатом Комінтернівської районної ради, Ігор Учитель став депутатом Одеської обласної ради, Марія Слепченко стала депутатом Фонтанської сільської ради, а Андрій Серебрій став членом Виконкому Фонтанської сільської ради.

- Яке своє досягнення, будучи депутатом, для Вас є найголовнішим?

- Громадською та політичною діяльністю я займаюся з 2015 року і головним досягненням, безумовно, стало формування команди однодумців, з якими ми разом реалізуємо наші проекти, це депутати місцевих рад, члени виконкому, старости, громадські діячі та співробітники сільських рад.

- Які плани вдалося реалізувати під час політичної діяльності?

- Ми створили футбольну секцію, в якій зараз безкоштовно займається понад 80 дітей. Цього року нам вдалося побудувати 2 сучасних багатофункціональних спортивних комплекси у Фонтанці та Олександрівці, на яких можна займатися футболом, баскетболом, волейболом, воркаутом. У 2020 році за програмою «Велике Будівництво» Президента України Володимира Зеленського був відкритий дитячий садок в Крижанівці, в тому числі, за допомогою нашої команди. Наша команда створила у Фонтанці сучасні пляжі, які з року в рік отримують міжнародний сертифікат якості «Блакитний прапор», в 2018 році ми побудували за приватні кошти і передали громаді дитячий садок «Капітошка» у Фонтанці. Напевно, це основне. Згадати все складно, але можна перегорнути мою стрічку в Facebook, там точно є все.

- Які у Вас подальші плани? Якщо проекти, які, поки ще не втілені?

- Так, звичайно є! Чим більше ми досягаємо успіху - тим більше нових цілей ми ставимо перед собою. Сьогодні основні цілі це: будівництво сучасного стадіону у Фонтанці та придбання для громади недобудованого корпусу Школи та завершення її будівництва! У цьому вже є певні успіхи, але розповімо ми про це, коли буде гарантований результат!

- Проект «UFuture»: про що він і яке завдання несе в собі? Які результати проекту на сьогоднішній день?

- Метою проекту є зниження рівня трудової міграції з України за кордон. Зараз у нас є перші результати і перемоги - по 5 кращих випускників, середній бал яких перевищив 9,5 з 4 шкіл Одеського району (Крижанівська, Фонтанська, Чорноморська та Олександрівська) отримують стипендію в розмірі 1500 гривень на місяць. Їм оплачують репетиторів з предметів ЗНО по три заняття на тиждень, курси з підготовки до вступу до вищих навчальних закладів. Студентам виплачується стипендія в розмірі 2500 гривень, а після закінчення навчання ми надамо їм допомогу в працевлаштуванні. Розробили цю програму ми в 2017 році разом з нашою командою (Марія Слепченко, Андрій Серебрій, Олексій Кулик, Олена Вавілова та інші) за підтримки депутата Ігоря Учителя та керівництва ТОВ «Рів'єра Девелопмент». Поштовхом до цього стало те, що ми дуже довго не могли знайти співробітників на вакантні посади, пізніше вивчили статистику і зрозуміли, що більшість фахівців, які не знаходять роботу після вузу або працюють не за фахом, або виїжджають за кордон і там теж працюють не за фахом. Вирішили змінювати ситуацію і відбирати кращих ще зі школи, підтримувати і допомагати їм з працевлаштуванням. Для учасників програми та інших учнів шкіл проводимо семінари із запрошенням коучів, лідерів громадської думки на теми: здоровий спосіб життя, мотивація, моральні цінності та багато іншого.

- Чи є у Вас певна мета, яку ви переслідуєте? (Як в житті, так і в своїй діяльності).

- Так, звичайно, у мене є мета і я до неї йду. Є і плани, але я люблю обговорювати не плани, а говорити про результати, тому поговоримо про це пізніше.

- Ви займаєтеся як політичною, так і підприємницькою діяльністю. Це досить велике навантаження. Як вдається поєднувати?

- Важливо добре планувати свій час, тоді його вистачить на багато і навіть більше: крім роботи і громадської діяльності я встигаю і в футбол кілька разів на тиждень пограти, і другу вищу освіту нещодавно отримав.

- Чи буває у Вас професійне вигорання? Як справляєтеся?

- А ось на професійне вигорання у мене просто не вистачає часу! Не думаю про це!

- Що Вас підживлює і надихає?

- Мене мотивують труднощі: складнощі в роботі — це ж завжди, в певному сенсі, виклик. Я зможу? А якщо так? Набагато гірше, коли я не стикаюся з труднощами. У нас сильна команда, з якою я пліч-о-пліч працюю щодня. Ми всі тут робимо одну велику, потрібну справу і, обов'язково, доб'ємося успіху у всіх наших починаннях!