Уряд обмежив граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг

Уряд обмежив граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг

На засіданні 1 вересня 2021 року Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка встановлює для споживачів комунальних послуг обмеження розміру плати за абонентське обслуговування, у разі, якщо укладено індивідуальний договір. Таким чином, споживачі будуть вносити плату, яка не перевищуватиме граничного розміру, встановленого Урядом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України.

Прийнята постанова, як зазначає заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцяновська, дозволить забезпечити практичну реалізацію ЗУ «Про житлово-комунальні послуги».

Відповідно до внесених змін:

  1. Встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, які передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» з 01.05.2021;
  2. Уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.