Тетяна Колмикова: проблемні питання в діяльності  арбітражних керуючих

Тетяна Колмикова: проблемні питання в діяльності  арбітражних керуючих

Колмикова Тетяна Олександрівна, арбітражний керуючий, голова Ради арбітражних керуючих Одеської області, адвокат, член Комітету  з банкрутства при Національній Асоціації Адвокатів України, спеціально для «КонструктивNEWS» розповіла про свій шлях, про існуючий інформаційний вакуум щодо професії арбітражного керуючого та розкрила свої секрети боротьби з професійним вигоранням на фоні поєднання видів діяльності.

Тетяна Олександрівна, розкажіть нам будь ласка, що підштовхнуло Вас до діяльності арбітражного керуючого?

В мене було цікаве знайомство з професією, у 2004 році я працювала юрисконсультом на підприємстві, яке збанкрутувало. Нібито поганий початок історії, але в моєму житті це стало вирішальним. Тоді я вперше познайомилася з професією арбітражний керуючий та процедурою банкрутства. Як Ви можете здогадатися, знайомство з арбітражним керуючим, в ліквідаційній процедурі обернулося для мене – звільненням, як того вимагає законодавство про банкрутство. В пошуках  роботи я пройшла співбесіду на помічника юрисконсульта і, як виявилося,  потреба у помічнику була у арбітражного керуючого, так я стала помічником арбітражного керуючого і пройшла дуже гарну школу та отримала професійні знання. У 2008 році я отримала ліцензію на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), тепер видають свідоцтва.

Таким чином, не я обирала професію – вона обрала мене! 

Розкажіть детальніше: хто такий арбітражний керуючий та у чому саме полягає Ваша робота?

Почнемо з того, що арбітражний керуючий на кожній стадії провадження у справі про банкрутство  юридичної особи (розпорядження майном, санація, ліквідація) або в процедурах неплатоспроможності фізичних осіб (керуючий реструктуризацією або керуючий реалізацією майна) виконує різні повноваження. Суть роботи, якщо коротко, але це складно, полягає в тому, що арбітражний керуючий на першому етапі у справі про банкрутство здійснює,  як- то кажуть «Check-up» Боржника, але юридичний, проводиться аналіз фінансово-господарської діяльності боржника його положення на товарних ринках, що дає змогу скласти висновок чи зможе Боржник впоратися з фінансовою кризою і до нього доцільно застосувати заходи відновлення платоспроможності, якими є санація, чи підприємство перебуває в стані критичної неплатоспроможності і заходи відновлення платоспроможності не дадуть позитивних наслідків, тоді до Боржника застосовується ліквідаційна процедура.

За аналогією,  подібна ситуація і у справах про неплатоспроможність фізичних осіб. До речі, ініціювання справи про неплатоспроможність фізичною особою відносно себе, це новий Інститут, введений наприкінці 2019 року Кодексом України з процедур банкрутства, який надає можливість фізичним особам здійснити реструктуризацію існуючих боргів, у тому числі і боргів за валютними кредитами, що забезпечені єдиним житлом.

У будь-якому випадку, на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство, суть роботи арбітражного керуючого  полягає у задоволені вимог кредиторів за допомогою тих механізмів, які надає Кодекс України з процедур банкрутства.

Минув рік з моменту заснування Ради арбітражних керуючих Одеської області. Ви як голова Ради, як плануєте розвивати Раду?

Кодекс України з процедур банкрутства вніс у професію багато новел, у тому числі і об’єднання арбітражних керуючих у Єдиній саморегулівній організації – Національній асоціації арбітражних керуючих України.

Рада арбітражних керуючих Одеської області створена у вересні 2020 року. Так співпало, що ми  розпочали свою діяльність  під час пандемії коронавірусу і це внесло свої корективи, а саме обмеження на проведення офлайн просвітницьких заходів, круглих столів тощо, які направлені на розвиток та вдосконалення роботи арбітражного керуючого та процедур відновлення платоспроможності і банкрутства вцілому, вдосконалення законодавства про банкрутство.

Розвиток Ради арбітражних керуючих Одеської області, у тому числі залежить і від загальної концепції діяльності Національної асоціації арбітражних керуючих України.

За рік, що існує Радою арбітражних керуючих Одеської області, навіть під час дії карантину, з метою полегшення роботи арбітражних керуючих, що працюють на території Одещини, підписано Меморандуми про співпрацю з КП «Одеське БТІ», Радою адвокатів Одеської області та Радою приватних виконавців Одеської області.

Члени Ради постійно «тримають руку на пульсі», щодо проблемних питань, які виникають під час роботи арбітражних керуючих, що може бути пов’язано і з необхідністю звернення з метою роз’яснення тих чи інших питань, що прямо впливають на роботу арбітражного керуючого або на виконання покладених на нього повноважень, консультування членів Ради більш досвідченими колегами.

А які проблемні питання виникають в діяльності  арбітражних керуючих?

В нас дуже багато питань, вони постійно виникають у зв’язку з стрімкою зміною діючого законодавства в Україні, на такі питання ми намагаємося найти відповідь шляхом проведення круглих столів з суддями, науковцями та практикуючими арбітражними керуючими, адвокатами, державними та приватними виконавцями, нотаріусами, але це суто професійна проблематика.

Також, всі свої питання ми звикли вирішувати у суді, шляхом формування судової практики. Можна сказати, що робота арбітражного керуючого проходить під лозунгом: «Життя – боротьба», оскільки в роботі нам постійно необхідно вирішувати різні проблеми, як то відновлення втрачених документів на майно або взагалі і прав на втрачене майно та таке інше.

Щодо загальної проблеми арбітражних керуючих, на сьогодні, не зважаючи на те, що професія арбітражний керуючий вже менше викликає здивоване питання: «хто це?», все ще є проблема популяризації професії.

Існує такий собі інформаційний вакуум, щодо професії арбітражного керуючого, це може бути пов’язано і зі складністю сприйняття всіх тих повноважень, які на нас покладає Держава і з вузькою спеціалізацією нашої професії.

Ви займаетесь як адвокатською діяльність, так і займаєте посаду голови Ради арбітражних керуючих. Як вдається поєднувати роботу? Чи трапляються у вас випадки професійного вигорання? Як справляєтесь?

Секрет поєднання лише у високому  ступені самоорганізації, таймінгу, плануванні, розставленні пріоритетів. Без цього - неможливо.

Через те, що робота арбітражного керуючого досить різнопланова, а при виконанні повноважень в тебе постійно виникає багато питань, які необхідно вирішувати, і з якими ти можеш зіштовхнутися вперше, ти постійно перебуваєш у контакті з великим колом нових людей (сторони у справах про банкрутство, боржники). Немає однакових справ, через це немає відчуття одноманітності. Але інша сторона медалі – відсутність відчуття спокою, ти постійно рухаєшся, тому потрібно шукати шляхи відновлення власної енергії. Мій секрет наразі, лише у повному перезавантаженні за допомогою подорожей. Але з кожним роком їх потрібно все більше.

Які ваші найближчі плани?

Популяризація професії – це пріоритет. Також, плануємо проводити просвітницькі заходи з метою популяризації Інституту неплатоспроможності фізичних осіб серед потенційних бажаючих, оскільки процедура складна але дієва, надає багато пріоритетів людям, які потрапили у складну фінансову ситуацію, допомагає скористатися законодавчо встановленими механізмами з метою звільнення від боргів. Також, плануємо заходи, щодо роз’яснення процедур банкрутства для юридичних осіб, які ризики та пріоритети.