Українцям розповіли, що робити, якщо е-лікарняний не відображається

Українцям розповіли, що робити, якщо е-лікарняний не відображається

Відсутність або пропажа будь-яких документів завжди викликає багато паніки. Відкладіть свої емоції в дальній ящик, якщо вам повідомлять, що ваш листок непрацездатності не відображається.  Ви маєте можливість самостійно перевірити, чому це сталося і зробити дії, щоб все виправити.

Перевірте наявність

Перше, що Вам необхідно зробити: перевірити, чи створений листок непрацездатності.

Для цього вам, як застрахованій особі, необхідно звернутися в особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Нагадуємо, для авторизації необхідний кваліфікований електронний підпис або Bank ID.

В особистому кабінеті в списку меню буде пункт «Мої листки непрацездатності», де ви зможете переглянути всі свої листи. Також там вам доступна наступна інформація:

  1. Номер листка непрацездатності;
  2. Дата відкриття листка непрацездатності;
  3. Дата закриття листка непрацездатності;
  4. Статус листка непрацездатності;
  5. Причина непрацездатності;
  6. ЄДРПОУ страхувальника;
  7. Найменування страхувальника (за основним місцем роботи).

Якщо ви виявили, що листок непрацездатності сформований не для того страхувальника, то вам необхідно звернутися до страхувальника за основним місцем роботи або до Головного управління Пенсійного фонду України за місцем реєстрації страхувальника для перевірки наданої роботодавцем інформації про працевлаштування та трудові відносини. Якщо деякі дані будуть некоректними або в принципі відсутні, то вам необхідно надати виправлення в звітність страхувальника.

Листок непрацездатності не створено?

В даному випадку, в процесі обробки медичного висновку тимчасової непрацездатності сталася помилка.

Вам слід зателефонувати до Контакт-центру Пенсійного фонду України за багатоканальним телефонним номером 0-800-503-753 та надати інформацію про дату звернення до лікаря, номер(и) медичного(их) висновку (ів) про тимчасову втрату працездатності.

Для чого це потрібно? Консультанти Контакт-центру мають можливість пошуку медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Вони вас проінформують про результат обробки медичного висновку або про те, що він не надходив на обробку в Електронний реєстр. Від відповіді залежать ваші подальші дії:

1. Якщо медичний висновок не надходив на обробку до Електронного реєстру листків непрацездатності - зверніться до лікаря для направлення документа до Реєстру.

2. Якщо результат обробки показав «Непрацездатну особу не знайдено в Реєстрі застрахованих осіб», то вам необхідно:

  • звернутися до лікаря для перевірки коректності вашого реєстраційного номера облікової картки платника податків/паспортних даних, ПІБ та у разі коригування направити медичний висновок про тимчасову непрацездатність до Реєстру;
  • звернутися до роботодавця (за основним місцем роботи) для перевірки наданої інформації про зайнятість та трудові відносини у разі, якщо ви нещодавно працевлаштовані (можуть бути відсутні відомості у звіті за останній закритий квартал), для подання інформаційного звіту за формою "Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску", після чого звернутися до лікаря для відправки медичного висновку про тимчасову непрацездатность до Реєстру.

3. Якщо в результаті обробки медичного висновку про тимчасову непрацездатність - "Помилка однозначного пошуку в Реєстрі застрахованих осіб/За направленими персональними даними знайдено більше однієї людини/Перевірте ПІБ та документ особи", вам необхідно перевірити в особистому кабінеті застрахованої особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України коректність відображення вашого ПІБ та реєстраційного номера облікової картки платника податків:

  • у разі, якщо ви виявите некоректні відомості у своїй обліковій картці (ПІБ на поточний момент; реєстраційний номер облікової картки платника податків; дата народження; місце народження; стать; громадянство; серія і номер паспорта, номер телефону (за згодою); адреса місця проживання) ви можете подати анкету застрахованої особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України для внесення/зміни/уточнення даних до Реєстру застрахованих осіб;
  • якщо дані в реєстрі застрахованих осіб коректні - зверніться до лікаря для перевірки коректності реєстраційного номера облікової картки платника податків/паспортних даних та ПІБ у медичному висновку, у разі, якщо необхідно зробити виправлення, нагадайте після них направити медичний висновок про тимчасову непрацездатність до Реєстру.

4.1 Якщо ви офіційно працевлаштовані, а результат обробки медичного висновку про тимчасову непрацездатність показав ,що "Відсутня інформація про трудові відносини на дату початку періоду непрацездатності":

  • у кабінеті застрахованої особи на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України перевірте наявність даних про трудові відносини - нараховану заробітну плату за страхувальником, в якого ви працюєте – пункт "Моя заробітна плата" - Заробітна плата / дохід (по страхувальниках);
  • зверніться до роботодавця для перевірки в особистому кабінеті страхувальника на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України даних про трудові відносини.

4.2 Якщо дані про трудові відносини відсутні або недостовірні, а результат - "Відсутня інформація про трудові відносини на дату початку періоду непрацездатності":

  • страхувальнику необхідно надати звіт за формою "Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, та сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску";
  • якщо особа нещодавно працевлаштована (відсутні відомості у звіті за останній закритий квартал), необхідно подати повідомлення про прийняття працівника на роботу;
  • у разі наявності недостовірних даних страхувальнику необхідно подати уточнюючий звіт з достовірними даними.

Після того, як ви виконаєте певні дії, вам необхідно буде перевірити в особистому кабінеті застрахованої особи та/або страхувальника на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України чи коректно відображаються дані про трудові відносини, представлені страхувальником.

У разі, якщо дані про працевлаштування відображаються коректно, то вам слід звернутися до лікаря з проханням направити медичний висновок про тимчасову непрацездатність повторно в Електронний реєстр листків непрацездатності.

Джерело: Пенсійний фонд України