Вразливі родини з дітьми зможуть отримати грошову допомогу за програмою ЮНІСЕФ

Вразливі родини з дітьми зможуть отримати грошову допомогу за програмою ЮНІСЕФ

Міністерство соціальної політики України разом із ЮНІСЕФ запустили багатоцільову програму грошової допомоги «Спільно» для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Програма спільної грошової допомоги – це додаткова підтримка бaгaтoдiтниx українських сімей, які постраждали від війни. Як передбачається, на першому етапі таку допомогу отримають понад 50 тис. вразливих сімей з дітьми. Насамперед програма ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики покликана допомогти родинам в Україні, які належать до однієї з двох категорій:

  • мають троє i більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки;
  • мають двоє i більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Названі батъки aбо батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги, якщо відповідають цим критеріям. У майбутньому перелік вимог до учасників можуть змінити, а перелік категорій –  розширити.

Виплата за програмою «Спільно» – 2 220 грн. для кожного члена сім’ї на місяць, але не більше як для п’ятьох людей. Виплату надаватимуть одноразово на три місяці (тобто суму за три місяці одним платежем). Ця виплата буде здійснюватися визначеним категоріям додатково до виплат, які проводяться за державними програмами, зокрема додатково до виплати внутрішньо перемішеним особам на проживання.

Подати   заявку на   отримати  допомоги   можна   на   сайті: https://register.unicef.org/.

Там необхідно заповнити анкету та обов’язково перевірити коректність внесених даних. Зокрема, потрібно надати інформацію про всіх членів сім’ї та банківський рахунок, на який буде здійснюватися виплата. Подача на програму відкрита та не має кінцевої дати подання. Якщо виникнуть труднощі aбo додаткові запитання, треба звернутися на гарячу лінію “Спільно” за номером: 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00).

Переказ має надійти за чотири тижні після подання заявки. Фахівці ЮНІСЕФ i партнери мають розглянути кожну заявку й перевірити достовірність інформації та відповідність усім критеріям. Учасникам програми має надійти СМС-повідомлення про ухвалене рішення.