Поліція Одещини запрошує громадян долучитися до акції «16 днів проти насильства»

Поліція Одещини запрошує громадян долучитися до акції «16 днів проти насильства»

З нагоди всеукраїнської акції протидії домашньому насильству поліція області організовує тематичні заходи, які триватимуть з 25 листопада по 10 грудня. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Одеської області.

Мета кампанії – поінформувати громадян про існуючі форми домашнього насильства та методи боротьби з ним, адже це ганебне явище, на жаль, все ще існує в Україні. Поліцейські постійно стикаються з випадками насильства: тільки за 10 місяців цього року правоохоронці склали 7762 адміністративних протоколів на домашніх тиранів та відкрили 124 кримінальних проваджень щодо них.

Понад вісім тисяч звернень за 10 місяців – це 26 дзвінків до поліції Одещини на добу. Кричущі цифри, які може зменшити розголос у суспільстві. Тим більше, що насправді постраждалих від домашнього насильства ще більше: досвід правоохоронців доводить, що деякі жертви довго замовчують знущання з них, відмовляються писати заяви на своїх кривдників – жаліють тиранів чи навпаки надто бояться їх.

Акція «16 днів проти насильства» покликана переконати людей не замовчувати знущання з себе чи близьких. Протягом двох тижнів правоохоронці Одещини будуть влаштовувати тематичні зустрічі з дорослими та дітьми, покроково розповідаючи, як діяти у випадку, якщо ви стали жертвою чи свідком домашнього насильства – як розпізнати його, вберегти себе і до кого звернутися по допомогу.

Поліцейські мають правові важелі, щоб захистити потерпілих. Пам’ятайте, що зловмисник може уникнути покарання за свої дії тільки в одному випадку – коли жертва та свідки мовчать.