Колишній командир корабля морської охорони постане перед судом

Колишній командир корабля морської охорони постане перед судом

Прокурори Приморської окружної прокуратури Одеси направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира корабля морської охорони Одеського загону морської охорони, якого підозрюють за ч.3 ст. 425 КК України - недбале ставлення військової службової особи до служби, що заподіяло істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року командир корабля перебував на кораблі морської охорони, яка несла бойове чергування в акваторії Чорного моря поблизу Одеського морського порту. Службовець знав про наявні порушення у танкера "Delfi", але не вжив заходів щодо його затримання і конвоювання в найближчий порт.

Йдеться про наступні порушення: під час огляду судна прикордонниками встановлено, що танкер перетнув державний кордон України без необхідних документів; команда танкера була меншою, ніж необхідно - команда з 3-х замість 5-ти осіб.

Крім цього, стан самого танкера був незадовільним: непрацездатність головних двигунів судна, втрата одного з якорів, не стабільно працюючі системи зв'язку, відсутність палива і провізії, що створювало передумови до загрози життю і здоров'ю членів екіпажу.

Внаслідок цього вантажний танкер в умовах шторму зірвався з якоря і, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін», де стався витік нафтопродуктів, які створили загрозу життю і здоров'ю громадян під час перебування на водній поверхні, що призвело до закриття пляжу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №2 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області при оперативному супроводженні співробітників УСБУ в Одеській області.

Нагадаємо, раніше ми писали: