Господарський суд Одеської області нагадав о можливості проведення дистанційного засідання суду

Господарський суд Одеської області нагадав о можливості проведення дистанційного засідання суду

Громадяни мають можливість приймати участь в судовому засіданні, не виходячи з дому чи роботи, в режимі відеоконференцзв'язку. Дані заходи були введені з метою безпеки, а також економії часу на поїздки до суду.

Як це відбувається?

  1. Учасник справи має подати відповідну заяву не пізніше п’яти днів до судового засідання. Копію заяви потрібно буде надіслати іншим учасникам справи.
  2. Брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник буде з використанням власних технічних засобів. Підтвердити свою особистість доведеться з застосуванням ЕЦП. Також, слід пам’ятати, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду (а саме: переривання зв’язку, тощо) несе учасник справи, який подав відповідну заяву.
  3. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою системи «EASYCON». Повноваження представників можна завантажити за допомогою системи «EASYCON» з накладенням ЕЦП.
  4. Протягом всього засідання відеоконференція фіксується та зберігається в системі «Електронний суд» у відео та аудіо форматі, який секретар судового засідання засвідчує своїм ЕЦП.

Вищезазначена інформація регулюється приписами ст. 197 ГПК України.

Зразок заяви за наступним посиланням: https://bit.ly/3zDNXzx

За матеріалом: Господарський суд Одеської області