Прокуратура вимагає звільнити самовільно зайняту земельну ділянку в Одесі

Прокуратура вимагає звільнити самовільно зайняту земельну ділянку в Одесі

Господарський суд Одеської області розгляне справу № 916/959/22 за позовом Керівника Київської окружної прокуратури м. Одеси в інтересах держави в особі Одеської міської ради до Приватного підприємства "Люкс-КВ" про визнання незаконним та скасування рішення державного реєстратора, припинення права власності та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення об`єкту будівництва.

Так, Керівник Київської окружної прокуратури м. Одеси звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Одеської міської ради до ПП "Люкс-КВ", в якому просить суд:

  • Визнати незаконним та скасувати рішення державного реєстратора про внесення змін Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно об`єкта нерухомого майна за адресою: м. Одеса, пр-т. Небесної Сотні (Маршала Жукова), 75/1.
  • припинити право приватної власності ПП "Люкс-КВ" на нежитлові будівлі площею 448,4 кв. м за адресою: м. Одеса, пр-т. Небесної Сотні (Маршала Жукова), 75/1.
  • зобов`язати ПП "Люкс-КВ" звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 140,8 кв. м за адресою: м. Одеса, пр-т Небесної Сотні (Маршала Жукова), 75/1 шляхом знесення розташованої на ній самочинно збудованої будівлі площею 197,5 кв. м.

В обґрунтування позовних вимог керівник прокуратури посилається на те, що за відсутності документа, який надає право виконувати будівельні роботи, а також за відсутності права власності чи користування земельною ділянкою самочинно збудовано будівлю за рахунок якої в подальшому без документа, що засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта на земельній ділянці комунальної власності зареєстровано збільшення площі будівлі за адресою: м. Одеса, проспект Небесної Сотні, 75/1.

Судове засідання відбудеться  27.09.2022 15:00