Примусове виконання рішень: в одеському суді відбувся круглий стіл

Примусове виконання рішень: в одеському суді відбувся круглий стіл

На базі Київського районного суду м. Одеси, за підтримки EU Project Pravo-Justice, відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання налагодження взаємодії між органами правопорядку та особами, що надають публічні послуги, на стадії примусового виконання».

У заході взяли участь голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін, судді Геннадій Войтов, Володимир Петренко, Оксана Куриленко та Дмитро Тішко.

Також до круглого столу долучились науковці - Заслужений юрист України, д.ю.н., професор, завідуюча кафедрою цивільного процесу Національного університету «Одеська юридична академія» Неллі Голубєва та к.ю.н., експерт Громадського центру правосуддя Ілля Бут.

Окрім цього, у заході взяли участь представники Мінюсту, правоохоронних органів, адвокати, виконавці та інші фахівці. Також багато колег долучилися до обговорення в онлайн-режимі.

З вітальним словом до учасників звернулись голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, директор Директорату правосуддя та кримінальної юстиції Міністерства юстиції України Олександр Олійник, керівниця Проєкту ЄС «Право – Justice» в Україні Оксана Цимбрівська.

Програма круглого столу включала обговорення таких питань:

  • вплив заходів забезпечення кримінального провадження на процес примусового виконання:
  • проблемні питання кваліфікації правоохоронним органами рішень, дій чи бездіяльності осіб, що надають публічні послуги;
  • можливі механізми взаємодії органів правопорядку та осіб, що надають публічні послуги, щодо реалізації визначених законом повноважень.

Упродовж заходу учасники ставили запитання одне-одному, пропонували свої аргументи, ділилися думками, ідеями та результатами власного досвіду та напрацювань.

Питання програми отримали жвавий відгук з боку учасників круглого столу, в результаті чого було прийнято рішення про продовження обговорення особливо важливих питань в межах окремих дискусій в подальшому.

Під час заходу присутні отримали від автора д.ю.н, професора Голубєвої Н.Ю. підручники «Виконавче провадження» з дарчим написом.

Завершив захід заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, який, в цілому, окреслив виклики, які постали перед системою примусового виконання у період дії воєнного стану та підкреслив важливість зваженого та обміркованого діалогу між представниками правничої спільноти.IMG 1877

IMG 1961

IMG 1979

IMG 1990

Джерело: Київський районний суд міста Одеси