Одеський суддя виграв чергову справу щодо захисту честі і гідності

Одеський суддя виграв чергову справу щодо захисту честі і гідності

Суддя та голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін виграв у суді чергову справу про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє "Я і закон".

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення, яким зобов’язав столичного громадського діяча спростувати недостовірну інформацію, яку він поширював стосовно Сергія Чванкіна під час проведення мітингу у місті Києві.

Рішення суду вже набрало чинності і перебуває на стадії виконання.

Так, 17 жовтня 2019 року на сайті «СТОП КОРУПЦІЇ» було опубліковано статтю під назвою «Чванкін без присяги чинить правосуддя — це захоплення влади,»-правозахисник.

У зазначеній статті містилася пряма мова громадського діяча Дмитра Павличенка, який заявив таке: «Ми з’ясували, що у цієї особи навіть немає присяги. А згідно зі статтею 7-ою про судоустрій, судя набуває повноважень, коли він урочисто приймає присягу у присутності Президента України. А цього у пана Чванкіна не було. Він підпадає під кримінальну відповідальність і це питання необхідно піднімати, тому що особа, яка не набула повноважень, не може здійснювати правосуддя, а коли вона здійснює правосуддя – це вже захоплення влади».

По суті, громадський діяч звинуватив суддю в тому, що він без присяги здійснює правосуддя.

Суд визнав цю інформацію недостовірною та зобов’язав відповідача спростувати її тим же способом, яким вона була поширена.

Також суд стягнув із відповідача понад 20 тисяч гривень судових витрат та витрат на правову допомогу.