Кредити на бізнес для малозабезпечених одеситів

Кредити на бізнес для малозабезпечених одеситів

Прес-служба офіційного сайту міста Одеса повідомляє про нову можливість. Завдяки вдалій реалізації пілотного проекту “Рука допомоги” малозабезпечені одесити тепер зможуть отримати кредит на реалізацію себе в малому бізнесі.
Пілотний проект діяв з 2017-2019 року в трьох областях - Львівській, Харківській та Полтавській, а також в окремих об'єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей. Зараз проект діятиме і в Одеській області.

За результатами 90% тих, хто звернувся за допомогою, успішно ведуть свої справи на даний момент.
Проект розпочав свою роботу після того, як Кабінет Міністрів прийняв постанову №397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей». Даний документ закріплює Порядок надання допомоги на отримання економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї, яким передбачається можливість отримання одноразової безвідсоткової поворотної допомоги непрацюючої працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім'ї для організації підприємницької діяльності.
Якщо ви бажаєте вести підприємницьку діяльність, то повинні подати в Центр зайнятості заяву і самостійно розробити бізнес-план.

Розмір одноразової фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати. І отримати гроші ви зможете від служби зайнятості.

Суму потрібно буде повернути, але тут є перевага. З кожним сплаченим соціальним внеском у процесі підприємницької діяльності або за сплату податкових платежів, розмір повернення буде зменшуватися. Якщо ви візьмете до себе на роботу двох осіб за направленням від центру зайнятості, то суму повертати державі не потрібно буде.