Громадська організація хоче скасувати дозвіл на будівництво ЖК в Одесі

Громадська організація хоче скасувати дозвіл на будівництво ЖК в Одесі

Господарський суд Одеської області розглядає справу №916/3196/21 за позовом Громадської організації «Волонтерський рух «Спільна Мета» до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради та до фізичної особи підприємця Могильнікова Валентина Дмитровича про визнання протиправними, скасування дозволів, та зобов`язання привести земельну ділянку до попереднього стану.

21.10.2021р. Громадська організація Волонтерський рух Спільна Мета звернулась до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради, фізичної особи підприємця Могильнікова Валентина Дмитровича, в якій просить суд:

- визнати протиправними та скасувати дозвіл на будівельні роботи серії ОД 112200482023 на Нове будівництво готельного комплексу - апартамент-готелю з вбудованими приміщеннями обслуговування та громадського призначення за адресою: м. Одеса, вул. дача Ковалевського. 91 І,ІІ,ІІІ та ІV черги;

- зобов`язати Фізичну особу-підприємця Могильнікова Валентина Дмитровича - привести земельну ділянку до попереднього стану.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що не дивлячись на те, що всі дозвільні документи на будівництво та правовстановлюючі документи на земельну ділянку видавалися на будівництво готелю, однак, за адресою: м. Одеса, вул. Дача Ковалевського, 91 будується багатоповерховий житловий будинок під продаж квартир під виглядом майнових прав на апартаменти в ЖК Авіньон.

Крім того, позивач зазначає, що в місті Одеса по вул. Дача Ковалевського,91 здійснюються незаконні будівельні роботи багатоквартирного житлового будинку, оскільки Генеральним планом міста Одеси, планом зонування міста Одеси передбачається використання земельної ділянки під розміщення Дитячого та молодіжного оздоровчого комплексу, дитячого центру відпочинку, забору та не передбачено будівництво 9-поверхового будинку-готелю з апартаментами.

Суд прийняв до розгляду позовну заяву та відкрив провадження у справі № 916/3196/21.

Підготовче засідання призначено на 10.01.2022 рік.