Державна виконавча служба почне вилучати машини у злісних боржників-порушників швидкісного режиму

Державна виконавча служба почне вилучати машини у злісних боржників-порушників швидкісного режиму

Якщо водій - боржник, який не сплачує штрафи за істотне перевищення швидкості на міських автошляхах, то Державна виконавча служба (ДВС) вилучатиме у такого водія його транспортний засіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко пояснив, що причиною такої радикальної позиції Мін'юсту стали резонансні ДТП у Харкові. За попередніми даними Нацполіції, швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку в 180 км на годину. Через такі події, саме Харків стане першим містом, де ДВС почне вилучати транспортні засоби у водіїв-порушників.

Потім ініціатива буде реалізована в столиці, і вже після цього - по всій Україні.

На даний момент, умовною "цифрою реагування", по досягненню якої ГІС почне діяти - перевищення швидкості в 150 км на годину. Вилучення буде проведено спільно з працівниками МВС.

Як повідомляє заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби, в МВС вже систематизували певну інформацію щодо порушників, який перевищують швидкість на значні цифри в умовах їзди в місті. Припущення підтвердилося: порушниками є одні й ті ж люди.

- Тому, в Мін'юсті вирішили долучитися до наведення ладу на дорогах, оскільки, як виявилося, любителі швидкої їзди одночасно не дуже люблять платити штрафи за такі порушення. Якщо людина дозволяє собі їздити по місту зі швидкістю понад 150 км/год, то вона повинна за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але і не платить штрафи за такими перевищеннями. Водії з такою манерою пересування наражають на небезпеку звичайних громадян, - підкреслив Андрій Гайченко.