Діє "температурний режим": поняття і штрафи

Діє "температурний режим": поняття і штрафи

У зв'язку зі спекою щороку правоохоронці обмежують рух великовантажного транспорту. "Температурний режим" встановлюється з метою забезпечення безпеки водіїв і збереження автодоріг, адже під високою температурою і великою вагою машини, дорога починається руйнуватися: з'являються колії, напливи, зсуви і деформації.

"Температурний режим" встановлюється в кожному регіоні по-різному, але зазвичай він діє з 10:00 до 22:00. З його початку забороняється рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонн з навантаженням сім і більше тонн на вісь при температурі 28 градусів на всіх українських автошляхах державного значення.

При цьому обмеженні є винятки: вільно можуть їздити транспортні засоби, що використовуються при ліквідації стихійних лих або надзвичайних ситуацій, що здійснюють пасажирські перевезення, що перевозять вантажі в міжнародному сполученні, швидкопсувні/антисанітарні/живі/поштові вантажі і вантажі підвищеної безпеки.

Слід пам'ятати про те, що разом із забороною рука об руку йдуть і штрафи.

Згідно з п.35 порядку від 27.06.2007 №879: у разі настання погодних умов, які можуть пошкодити автомобільні дороги, рух великовагових транспортних засобів може бути заборонено. Сама заборона, у скільки вона діятиме-встановлює місцева влада.

Вони можуть повідомити водіїв відповідними дорожніми знаками. На знаках буде відображатися температура повітря, при настанні якого рух важкотранспортних засобів забороняється.

Якщо водій не звертає увагу на знаки, то він буде платити штраф - 340 грн.

Автомобіль можуть також затримати і перемістить на штрафмайданчик.

Вага транспортного засобу буде зафіксована згідно з даними товарно-транспортної накладної або шляхом фактичного зважування в пункті габаритно-вагового контролю.