Чи враховують суспільні інтереси в розробці проектів містобудування: позиція КАС ВС

Чи враховують суспільні інтереси в розробці проектів містобудування: позиція КАС ВС

«Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється», - вказав КАС ВС у справі №344/1479/19.

Мешканець Івано-Франківська звернувся до суду з позовом, в якому просив визнати недійсним та скасувати рішення Івано-Франківської міськради щодо затвердження детального плану території для будівництва освітнього закладу в межах вул.Стуса 24 у м. Івано-Франківськ.

Позивач стверджує, що відповідач порушив п.17 Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розробки проектів містобудівної документації на місцевому рівні, а саме, міськрада затвердила детальний план території для будівництва освітнього закладу без проведення процедури розгляду пропозицій громадськості.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов жителя міста. А апеляційний суд залишив без змін рішення окружного суду. У відповідь Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради та Івано-Франківська міськрада звернулися до Верховного Суду з касаційними скаргами. Вони наполягали, що суди першої та апеляційної інстанцій неправильно застосували норми матеріального права, у зв'язку з цим Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради та міськрада просять скасувати попередні рішення та постанови та прийняти нове рішення - відмову у задоволенні позовних вимог мешканця міста.

Верховний суд відкрив касаційне провадження.

Через що все почалося?

Івано-Франківська міськрада надала дозвіл на розробку детального плану території для будівництва освітнього, спортивного закладу в межах вул.Стуса 24. Замовником розробки містобудівної документації визначено Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини міської ради. Рішення про це було опубліковано в друкованому ЗМІ. У цій же газеті було розміщено повідомлення про те, що розпочато процедуру розгляду та обліку пропозицій громадськості щодо даного проекту, вказано термін подання пропозицій та відповідальну особу, яка відповідає за забезпечення роботи розгляду та обліку пропозицій громадськості.

Мешканець Івано-Франківська та ще 23 власники земельних ділянок, які межують з тим, на якому передбачалося будівництво, подали колективну заяву до Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради.

У заяві жителі заперечили щодо знищення водойми, який знаходиться на території передбачуваного будівництва і просили врахувати їх пропозицію про проект детального плану території для будівництва освітнього закладу. Згідно з їх повідомленням, водойма виконує функцію пожежного басейну і є резервуаром для збору дощових вод, що запобігає підтопленню масиву.

Також заявники вказали, що вважають за можливе передати водойму на баланс та утримання відповідній державній структурі або установі, яка займалася б охороною, збереженням та відтворенням водного об'єкта, що передбачено Водним кодексом України, оскільки будівництво знищить унікальну водойму, в якій живуть рідкісні види риб, плазунів, а на берегах гніздяться унікальні види птахів.

Але дана заява не зареєстрована в Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради як пропозиція громадськості, оскільки було вирішено, що в документі відсутні обґрунтування на підставах будівельних норм, державних стандартів і правил.

Івано-Франківська міська рада розглянула на сесії проект рішення «Про затвердження детального плану території для будівництва освітнього закладу в межах вул.Стуса 24» і прийняла його, що було опубліковано в друкованому ЗМІ.

Позиція ВС:

Правові та організаційні засади містобудівної діяльності встановлені законом, спрямовані на забезпечення сталого розвитку територій з урахуванням державних, громадських і приватних інтересів. Одним з основ є детальний план території - містобудівна документація, яка визначає планувальну організацію і розвиток територій.

Детальний план розглядається і затверджується виконавчим органом сільської/міської/селищної ради протягом 30 днів з його подачі.

Законодавством регламентовано процедуру громадських слухань щодо врахування суспільних інтересів у розробці, зокрема, детальних планів.

Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється. Законодавством також визначено механізм проведення громадських слухань щодо розробки проектів містобудівної документації на місцевому рівні. Пропозиції громадян щодо розробки детального плану подаються в письмовому вигляді, розглядаються протягом місяця і за результатами надається подає відповідь: чи врахують побажання громадян або відмовлять з поясненням причин.

Громадські обговорення щодо суспільних інтересів при розробці проектів містобудівної документації - двосторонній процес. Немає пропозицій громадськості - нема чого розглядати або враховувати. Однак у даній справі доведено, що жителі Івано-Франківську зверталися зі своїми міркуваннями щодо будівництва на території водойми, підкріпивши це законодавством, будівельними нормами, державними стандартами та правилами.

Це свідчить про те, що відповідач порушив наведені раніше норми - відповідач не забезпечив врахування суспільних інтересів при розробці містобудівної документації і, як наслідок, прийняв рішення про затвердження детального плану протиправно.

У зв'язку з перерахованим вище, КАС ВС постановив залишити без змін рішення і постанову судів першої та апеляційної інстанції, відмовити Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради та Івано-Франківській міськраді в задоволенні касаційної скарги.